דרכון אוסטרי

 

טיפול לאורך תהליך הוצאת דרכון אוסטרימי זכאי לקבל דרכון אוסטרי:

אוסטריה בדומה לשכנתה גרמניה איננה מעניקה אזרחות ודרכון אוסטרי על פי מקום הלידה, אלא על פי דם, קרי האם ההורים של הילד הינם אזרחים אוסטרים או לאו, קיימים 2 מסלולים לרכישת אזרחות אוסטרית:

1. על פי תאריך הלידה:

  • אנשים שנולדו בין התאריכים 1.9.1964 לבין 31.8.1983 לאם בעלת אזרחות אוסטרית - ראה התייחסות לנושא תיקון החוק החדש.

מי שנולד לפני 1.9.1983

  • כל מי שנולד לאב אוסטרי עד לתאריך 1.9.83 זכאי לקבל אזרחות אוסטרית – במידה ואביו היה אזרח אוסטרי בעת לידתו.
  • מי שנולד מחוץ לנישואין עד לתאריך 1.9.83 זכאי לקבל אזרחות אוסטרית – במידה ואימו הייתה אזרחית אוסטרית בעת הלידה.

מי שנולד לאחר 1.9.1983:

כל מי שנולד לאחר התאריך 1.9.1983 יהא זכאי לקבל אזרחות ודרכון אוסטרי במידה ואימו או אביו היו אזרחיים אוסטריים בעת לידתו.

2. על פי נישואין:

נישואין במשך 5 שנים לאיש / אישה אשר בעלי אזרחות אוסטרית במשך 10 שנים לפחות יהיו זכאים לקבל אזרחות אוסטרית. לדוגמא: אדם אשר התחתן עם אישה אוסטרית (אשר לה קיימת אזרחות מעבר ל – 10 שנים), יהא זכאי לקבל דרכון לאחר 5 שנות נישואין. מאידך אותו אדם אשר נישא לאישה אשר לה קיימת אזרחות אוסטרית (במשך 3 שנים) יהא זכאי לקבל אזרחות רק כעבור 7 שנים מיום הנישואין.

3. תיקון לחוק האזרחות האוסטרי:

החל מחודש אוגוסט 2013, יהיו זכאים אנשים נוספים לאזרחות אוסטרית. התיקון החדש חל לגבי צאצאים של אם אוסטרית, השוואת תנאים לקבלת אזרחות בין צאצאים של אזרחי אוסטריה אשר נולדו מחוץ לנישואין לאלו שנולדו בתוך נישואין, שינויים לגבי ילדים מאומצים ועוד.

להרחבה בנושא נא לחץ כאן ו/או פנה עוד היום למשרדנו לבדיקת זכאותך. יצויין כי הגשת הבקשות הינה לפרק זמן מוקצב של שנה בלבד.

הערה חשובה:

יש לציין כי מי ששירת בצבא הקבע ו/או בשירות המדינה יכול ולא יהא זכאי לקבל דרכון אוסטרי, יש לבחון המקרה.

למשרד עורך דין נתיב ניסיון עשיר בהליכי הוצאת אזרחות אל מול השגרירות האוסטרית בישראל.

משרדנו מטפל בכל שלבי ההליך הלך משלב איסוף החומרים ועד לתרגומם הנוטריוני.

לפגישת ייעוץ או לשאלות ניתן להשאיר פרטים באתר ואנו נחזור אליכם, או ליצור קשר בטלפון

מספר 072-2211345.

 

לפרטים נוספים צרו קשר